genius написа:Докато всички хранят този, който си е написал мнението... рядко някой ще пише за екипировката си.
Имаш гребло и яке, доколкото виждам имаш и мнение по въпроса... напиши го. Няма как да заставиш някой да седне една седмица да пише на тема екипировка.
Определено тука ако седне някой да пише трябва да е богопомазан от "Каяк Аристократите" ..което мене силно ме дразни на моменти. Дразни ме и факта че веднага щом някой даде мнение, веднага се намира кой да го нахрани ... В същото време всички прошляци дето сме се събрали тука играем на руска рулетка със закупуването на екипировка по картинки
Защо няма информация ???
Много е просто обяснението. До средата на 2006 всичко на 99% в България като екипировка беше "Прийон" по обясними причини. Николай Христов със всичките му плюсове и минуси като човек (и вносител) и до ден днешен държи наличности на марката и се завърта по походите, като така улеснява много хора с избора. Независимо че често е от два вида по нещо той е и първия който ако види някъв недъг в екипировката ще вдигне телефона да прави рекламации на производителя и е готов да спре да му продава боклуците. По старите "пушки" знаят колко неща е давал на изплащане и колко пъти се е парил от това, което също е основна причина да има въобще някаква екипировка в Бг.
Поради тази причина и избора до скоро беше толкова малък.
Промениха се нещата и дойде интернета на власт. Форума и сайта се появиха малко след като по стечения на обстоятелствата есента на 2005 се сабрахме с тая банда непрокопсаници да караме каяк

По това време и наш Чачо започна да се разхожда по поляните с разни лъскави изделия като манекен и да ги предлага на атарактивни цени. Ние пък самите започнахме да захождаме по другите държави и да се оглеждаме в някоя друга екипировка.
Аз съм първия човек който рискува да си купи изделие на Артистик. На въпроса ми към Чачи ...
"абе тия якета готини ли са ? "
получих отговор ...
"Ебали му майката ...казаха че са готини"
Нищо никой не ти казва и не знаеш дали не си взел "котка в чувал". Минаха се два сезона и установихме че това яке трае точно половин сезон повече от по-ниско бюджетното изделие на Хико, което също се разпространи много.
Същата история е и с лодките. Аз се метнах на един Блис Стик, некой друг на Ликуид, Миле от години вилнееше с някво чудо на ДАГ и постепенно нещата се отсяха.
Поне в момента екипировка има каквато искаш. Въпроса е че отскоро я ползваме в реални условия и често грешим с избора и изводите за нея.
Не бих си взел сух костюм защото ако го сдера оставам гол като пушка, ако не съм си запазил неопрена и якето в гардероба. Макар че съм сигурен че някой ден ще навлеча и аз такава екстра.
През останалото време можем само да коментираме дадено изделие и да чакаме времето да покаже качеството му.
genius написа: Аз примерно държа каската ми е да е червена... помага ли това на някой за избора ?
Не помага, ама не помага и на тия дето търсят червена каска за глава с *радиус 62 сантиметра
*Радиус - Мярка за измерване на диаметъра на главата при полицаите каякари
Графе това което си качил за "топлообмена" отива директно в сайта. Ако си копирал инфото отнякъде кажи за да опоменем автора